注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

风行DE博客

以博会友,交流思想。休闲地带,情感驿站。

 
 
 

日志

 
 
 
 

引用 孝感市2010年初中毕业生学业考试(英语)  

2010-10-21 15:36:47|  分类: 英语教学 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

引用

學習三人行孝感市2010年初中毕业生学业考试(英语)

温馨提示:

1.答题前,考生务必将自己所在县(市、区)、学校、姓名、考号填写在试卷上指定的位置。

2.选择题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题的答案必须写在答题卡的指定位置,在本卷上答题无效。

3.本试卷满分120分,考试时间120分钟。

 

      分(20分)

 

情景反应  根据你所听到的内容,选择正确的应答语。(共5分,每小题1分)

1. A. June 21.       B. Monday.         C. 2:30 pm.

2. A. Bill Gates.     B. In 1976.          C. In the U.S.

3. A. Not at all.      B. That’s right.       C. It doesn’t matter.

4. A. She’s a teacher.  B. He’s tall and thin.   C. He’s my uncle.

5. A. No, thanks.     B. No problem.       C. Yes, you could.

 

对话理解  根据你所听到的对话及问题选择正确答案。(共10分,每小题1分)

6. A. By bus.      B. By bike.       C. On foot.

7. A. A doctor     B. A nurse.       C.. A teacher.

8. A. Only once.   B. Twice.        C. Three times.

9. A. 15863279.   B. 15863729.     C. 15683279.

10. A. 8:30.       B. 9:00.         C. 9:30.

听下面一段长对话,回答11—12 两个小题。

11. A. At a restaurant.   B. At a clothing shop.    C. At a book store.

12. A. The man.        B. The man’s son.       C. The woman.

听下面一段长对话,回答13—15 三个小题。

13. A. At home.     B. At the library.      C. At the cinema.

14. A. Not much fun.      B. A little boring.        C. Not too bad.

15. A. He played soccer.   B. He visited his friend.   C. He went to a movie.

短文理解  根据你所听到的短文内容及问题选择正确答案。(共5分,每小题1分)

16. A. On a farm.   B. In a small town.   C. In a big city.

17. A. On Friday.   B. On Saturday.     C. On Sunday.

18. A. Four.       B. Five.            C. Six.

19. A. Mr. Green.   B. Alice.           C. Jack.

20. A. When the car needs cleaning.

   B. When the car looks nice and clean.

   C. When there’s a party in town

 

      分(100分)

                 

(选择题 60)

 

选择填空(共20分,每小题1分)

21. I will be ________university student in three years.

   A. an    B. a      C. the      D. 不填

22. Could you please lend me some money? I’ve run out of _________.

    A. it     B. me     C. my     D. mine

23. When I got into the room, Sue was busy talking ______ the phone.

   A. with   B. on     C. to     D. in

24. You are too quiet. How I hope you can be ____________ outgoing!

   A. a little more   B. too much    C. much too   D. much less

25. __________is it from your home to school?

   About three miles.

    A. How much   B. How long     C. How far    D. How often

26. Is this John’s T-shirt?

   It _________ be his. It’s much too small for him.

    A. needn’t   B. shouldn’t     C. can’t     D. must

27. You look so __________. What’s wrong?

   My clothes are out of style.

   A. funny    B. trendy     C. serious    D. upset   

28. Jack took an interest in _________ping-pong soon after he came to China.

    A. playing   B. plays     C. play   D. played

29. I don’t think Mary is __________ athletic as her sister.

    A. very     B. so        C. too      D. quite

30. _________sugar is delicious, too much of it is bad for your health.

   A. If        B. Whether   C. Unless   D. Though

31. Jackie Chan is coming to give a performance next week.

   I ____________ about it. Is it true?

    A. haven’t heard   B. don’t care    C. didn’t hear      D. am hearing

32. The books _______________to the library the other day.

   A. were returned    B. returned   C. will return   D. will be returned

33. Old Henry ­­­­­­_________ take his dog for a walk after supper. But these days he is too weak to do that.

   A. has to    B. is able to      C. used to     D. got used to

34. Be careful to look __________ ways before you cross the street.

    A. both    B. all     C. either     D. neither

35. Let’s ___________ too much on our food or clothes.

    A. don’t concentrate          B. not to concentrate 

C. not concentrating          D. not concentrate

36. I hear Anna will give up learning the piano.

   If she _________, her parents will be mad at her.

    A. will    B. does    C. do     D. is

37. We thought hard and finally______________ a good idea.

   A. fell in love with   B. got along well with  C. came up with  D. make friends with

38. Could you tell me ___________________________?

    A. when did you begin to collect stamps 

    B. can your organize the party games

    C. how long you have come here

    D. how I can improve my English

39. Eating burnt barbecued meat isn’t really dangerous, is it?

   ______________. That’s why I never eat it.

    A. Yes, it is   B. No, it isn’t    C. I agree    D. Yes, you’re right

40. The radio says it will rain next Sunday.

   ___________. We’re going for a picnic that day.

    A. I hope it will   B. I hope not   C. I don’t think so   D. I’m afraid not

完形填空 (共10分,每小题1分)

Mr. White works in an office. He is very _ 41_  and has no time to have a good rest. Every evening, when he comes back __42__ his office, he’s always tired and wants to go to bed early. __43__ his wife often has a lot of interesting things to tell him after supper. She doesn’t stop talking until he falls __44__. But it’s usually too late and Mr. White has to __45__ in time in the morning when she is asleep.

One day the man __46__ terrible and couldn’t go to work. He decided to go to __47__. And Mrs. White went with him. Before her husband said __48__ was the matter with him, the woman had told the doctor all and the doctor understood why. He wrote a preion(处方). And when Mrs. White __49__ the medicine to the doctor, he said to her, “The bottle of medicine is for your husband and the pills are for you.”

“For me?” the woman said in surprise, “I’m fine. I don’t need __50__ medicine.”

“I don’t think so, madam,” said the doctor, “They are sleeping pills. Your husband will soon be all right if you take them.”

41. A. happy           B. busy           C. angry           D. sorry

42. A. off              B. in             C. from            D. to

43. A. But             B. And            C. So             D. Or

44. A. sleepy           B. sleeping         C. asleep         D. to sleep

45. A. awake           B. go to bed        C. stay up         D. get up

46. A. feels            B. felt             C. falls           D. fell

47. A. the market       B. the park         C. the office       D. the hospital

48. A. that            B. if               C. what           D. how

49. A. brought         B. bought          C. took            D. caught

50. A. some           B. any             C. no             D. hardly

 

阅读理解 阅读短文,然后根据其内容选择正确答案。(共30分,每小题2分)                   

A

Tom has just received four invitations from four different friends. Here are his replies to them:

              

Jim,

I can’t meet you at 6 p.m. because I won’t finish work until 5:45. What about 6:30? Is it OK with you? I’d love a game of tennis.

                     Tom

Hi, Cary!

I’m sorry but I can’t go to Rock City for the concert with you tomorrow though I love rock music so much. I usually have a late meeting on Thursday evening. Let’s make it some other time.       Tom

Dear Kate,

Thank you so much for inviting me. I can’t dance very well, but I’d love to go to the dance with you. I’ll pick you up at 7:00 on Saturday evening.

                    Tom

Dear Susan,

I’ll be free and I can come to your birthday party on August 5. See you then.

                       Tom

         51. Tom politely refused __________ invitation.

    A. Jim’s      B. Cary’s     C. Kate’s      D. Susan’s

52. On Saturday evening Tom will _____________.

    A. go to the dance   B. have a meeting   C. watch a tennis game  D. go to a party

53. Tom wrote to Cary ______________.

    A. on Saturday    B. on Friday    C. on Thursday   D. on Wednesday

54. When Tom meet Susan on August 5, he should say to her, “______________”.

   A. Have a nice trip!      B. Help yourself. 

C. Happy birthday!      D. Make yourself at home!

55. Tom will go dancing with Kate______________.

   A. in the morning   B. at noon    C. in the afternoon   D. in the evening

B

In front of my daughter Shelly, was a bowl filled with cabbage. She hated cabbage. She only sat there in silence with tears(眼泪)in her eyes.

“Shelly, my dear, why don’t you eat a little? Your mom will shout at me.”

Shelly wiped her tears with the back of her hand.

“OK, Dad. I will eat, just a little.” Then Shelly said, “Dad, if I eat it all, will you give me what I want?”

“Yes.”

Slowly she began to eat. It took her almost half an hour to finish the food. Then she came up to me and said, “Dad, I want to have my head shaved(刮,剃)!” she said.

“Shelly, why don’t you ask for something else? If we see you with a clean-shaven head, we will feel sad,” I said.

“But Dad, you promised(许诺)! Now you are going back on your words.”

I had to keep my promise. Shelly had all her hair cut off. She looked beautiful.

On Monday morning, I took Shelly to school. Just when I arrived, a boy got out of a car and shouted, “Shelly, please wait for me!”

Guess what? The boy had no hair, either.

“Sir, your daughter is great!” a man got out of the car and said, “This boy is my son, Harish. He has cancer. He lost his hair when he got ill. Shelly cut hers off so Harish felt less different. She is a special girl.”

I stood for a while, “My little daughter, you teach me how selfless(无私的) real love is!”

56. How did Harish come to school on Monday morning?

   A. By bike.     B. In a car.      C. On foot.     D. By bus

57. The underlined phrase “keep my promise” most probably means __________.

   A. 不守信用     B. 出尔反尔   C. 信守诺言   D. 言不由衷

58. Shelly __________________ before she ate her meal.

   A. argued with her father     B. felt unhappy 

C. cut off her hair           D. shouted at her dad

59. In order to get what she wanted, Shelly ate ________________at last.

   A. all the food in the bowl           B. everything except the cabbage

   C. just a little of the cabbage         D. much more than she could eat

60. By cutting off her hair, Shelly only meant ________________________.

   A. to look more special and beautiful      B. to become more fashionable

   C. to tell people she was selfless          D. to show her care and love for Harish

C

Malls are popular places for Americans to go. Some people spend so much time at malls that they are called “mall rats”. Mall rats shop until they drop in the hundreds of stores.

People like malls for many reasons. They feel safe because malls have police stations. Parking is usually free, and the weather inside is always fine. The newest malls have beautiful rest places with waterfalls and large green trees.

The largest mall in the United States is the Mall of America in Minnesota. It covers 4.2 million square feet. It has 350 stores, eight night clubs, and a large park! There are parking spaces for 12,750 cars. About 750,000 people shop there every week.

The first indoor mall in the United States was built in 1965 in Edina, Minnesota. People love doing all their shopping in one place. More malls are built around the country. Now malls are like town centers where people come to do many things. They shop, of course, they also eat in food courts that have food from all over the world. They see films at theaters. Some people even get their exercise by doing the new sport of “mall walking”. Others go to malls to meet friends.

In some malls, people can see a doctor and even go to the church. In other words, people can do just about everything in malls. Now people can live in their favorite shopping center in fact.

61. The passage is mainly about ______________in America.

    A. people     B. food and sports    C. advertisements   D. malls

62. The first indoor mall in the United States ____________.

    A. attracts 750,000 people every week      B. has waterfalls and large green trees

    C. was built nearly half a century ago       D. has more than 300 stores in it

63. “Mall rats” refers to(指的是) those  ___________________.

    A. who like sports very much              B. who spend a lot of time at malls

    C. who always go sightseeing              D. who look for free parking places

64. “Mall walking” became a new sport _____________________.

    A. after malls had appeared                B. before the year 1965

    C. before films were invented              D. because there were no cars

65. Which of the following is NOT true?

    A. There are 12,750 parking places all across the U.S.

    B. It’s very convenient to do many things at malls.

    C. The largest malls in the U. S has eight night clubs.

    D. Americans like to go to malls very much.

 (非选择题 40)

填写单词 根据句子意思,在空格中填写适当的单词,使句子完整、正确。(8, 每小题1)

66. _________ is between September and November.

67. Guangzhou was made host for the 16th___________ Games.

68. An MP3 is most often used for ___________ to music.

69. I hope we’ll have more cars but __________pollution in the future.

70. When you have to talk with your friend in a library, it’s better to keep your voice ________.

71. One eats with a _______ and a fork instead of chopsticks in a western restaurant.

72. You needn’t do everything for your son. He should be encouraged to do things by _________.

73. This English exam is so easy that anyone can easily__________ it.

 

完成句子 根据各小题A句的意思完成B,使两句的意思基本相同。每空限填一个单词。(12, 每空1)

74. A: We enjoyed ourselves in the aquarium.

   B: We had __________ _________ in the aquarium.

75. A: “Are you interested in game shows?” Tony asked Tim.

   B: Tony asked Tim _________ he _________ interested in game shows.

76. A: We usually spend more than two hours on our homework every day.

   B: It usually ________ ________ more than two hours to do our homework every day.

77. A: We raised a lot of money for charity last month.

   B: A lot of money _________ _________ for charity last month.

78. A: In China people like table tennis better than baseball.

   B: In China table tennis is _________ ________ than baseball.

79. A: Please don’t play football here.

B: Would you mind __________ _________ football here?

补全对话 根据对话内容, 在空格中填写一个句子, 使对话完整、正确、达意。(10, 每空2)

A: Where are you going for vacation?

B: 80 ____________________________.

A: Hainan Island? 81 _________________________, isn’t it?

B: Yes, it is. But I don’t mind the hot weather because I like swimming and surfing.

A: Sounds great. 82 __________________________?

B: For two weeks—From June 28th to July 12th. How about you? Where are you going?

A: I’d like to go to Shanghai.

B: 83 ___________________________?

A: Because, you know, the World Expo(世博) is going on in Shanghai.

B: 84 __________________________! It’s a good chance to learn about foreign countries.

A: And it’s also a good chance to know about our future life.

B: That’s true.

 

书面表达 ( 10 )

    暑假即将来临,请介绍一下你的暑期计划。

内容要点:1. 适当放松休息,外出观光旅游;

              2. 探望祖父母并跟他们介绍保持健康的方法;

              3. 看书,补习功课;

              4. 帮父母做家务。

要求:1. 80词左右;

          2. 可结合自己的实际情况进行适当的发挥;

          3.不要透露你的真实姓名以及你所在学校、班级等有关情况,否则不予评分。

孝感市2010年初中毕业生学业考试

英语参考答案及评分说明

情景反应

1 A       2 B      3 A       4 C       5 B

对话理解

6 B       7 A      8 B       9 C      10 A

11 C     12 B     13 A      14 C      15 B

短文理解

16 C     17 B     18 A      19 C      20 A

选择填空

21 B     22 D     23 B      24 A      25 C 

26 C     27 D     28 A      29 B      30 D

31 C     32 A     33 C      34 A      35 D

36 B     37 C     38 D      39 A      40 B

完形填空

41 B     42 C     43 A      44 C      45 D

46 B     47 D     48 C      49 A      50 B

阅读理解

51 B     52 A     53 D      54 C      55 D

56 B     57 C     58 B      59 A      60 D

61 D     62 C     63 B      64 A      65 A

填写单词

66 October   67 Asian    68 listening    69 less 

70 down     71 knife     72 himself     73 pass

完成句子

74 fun playing/great fun     75 if…was       76 takes us 

77 was raised    78 more popular  79 not playing

补全对话

80I’m going to Hainan Island/ To Hainan Island/ Hainan Island 

81It is very hot there

82How long will you stay there/ How long are you staying there

83Why/ Why did you choose Shanghai/ Why are you going to Shanghai

84How interesting/exciting/ How lucky you are/ Lucky you/What a great idea

书面表达

One possible version

Summer vacation is coming and I’m really excited. Now let me tell you about my plans.

First, I’m going to relax myself. Maybe I’m going to Shanghai because the World Expo is going on there.

Next I’m visiting my grandparents when I’m free. We’ll talk about how to keep healthy.

Then I’m going to read lots of books and get ready for the new term.

And finally I’m going to do much housework because I want my parents to have a good rest.

 

评分说明:

1.选择题部分凡与答案不符的,不给分。

2.填空题部分只要意思正确,语言通顺,符合英语表达习惯的,均可以给分。

3.单词拼写错误不给分,大小写错误每1—2处扣0.5分,每3—4处扣1分,本小题本句话分数扣完为止。

4.书面表达题评分档次:

第一档(9—10分)

  信息完整,表达流畅,无语言错误或基本无语言错误。

第二档(7—8分)

  信息基本完整,表达较流畅,有少量错误,但不影响意思表达。

第三档(5—6分)

  能传递部分信息,表达不够流畅,语言错误较多,但句子基本可读。

第四档(3—4分)

  只能传递少量信息,表达不通顺,语言错误多,只有少量句子可读。

第五档(1—2分)

只能传递个别信息,表达不清楚,只有个别句子可读。

  评论这张
 
阅读(10)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018